picture picture picture picture

Instruktioner och priser

För tolfte året i rad är det nu dags igen för säsongsstart av City Bikes! 

Från och med den 1:a april kommer du kunna cykla runt på Stockholms gator med City Bikes och praktiskt lämna ifrån dig cykeln i närliggande cykelstation. 

För att låna en cykel behöver du ett cykelkort. Det finns två typer av kort; Säsongskort och 3-dagarskort. Dessa kan du köpa här på vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare.

Priser 

- Pris på hemsida (endast Säsongskort): 250 kronor.  
- Pris hos återförsäljare: Säsongskort 300 kronor, 3-dagarskort 165 kronor 

Beställ vår fina cykelhjälm för endast 75 kronor i fraktkostnad (i samband med köp av säsongskort) eller hämta den kostnadsfritt på Betongvägen 4A, 142 50 i Skogås, vardagar mellan kl 07.30-16.00.

Cykla säkert!Säsongskort
Ett säsongskort gäller mellan den 1 april och den 31 oktober. Säsongskort inköpta efter den 1 april gäller för resten av den inne­varande säsongen. Kasta inte ditt cykelkort efter att giltighetstiden gått ut, kortet kan reaktiveras kommande säsong. 

3-dagarskort
Ett 3-dagarskort ger dig tillgång till City Bikes under en begränsad tid. Kortet aktiveras första gången det används och är sedan giltigt tre dagar i följd. Detta kan du endast köpa hos våra återförsäljare. 

Låna och lämna där du vill 
Du väljer själv i vilken av våra cykelstationer du vill låna och lämna tillbaka cykeln. Se vår realtidskarta för tillgängliga cykelstationer. Lämna aldrig cykeln olåst utanför en station. 

Din 3 timmar i taget
Cykeln kan lånas tre timmar åt gången. Tänk på att du för varje överskriden halvtimme tilldelas en prick. Vid tre prickar spärras ditt kort. För att cykla mer är det bara att lämna cykeln i en station, och direkt göra ett nytt lån. 

Service
Vårt serviceteam sköter all service av cyklarna. Kontakta Kundervice på telefon 077-444 24 24 om något händer med cykeln under ditt lån. Du har ansvar för cykeln under tiden som du lånar den. Om cykeln blir stulen kan du bli ersättningsskyldig med 800 kronor. 

Öppettider
Måndag–söndag från kl 06.00 till 22.00 är cykelställen öppna för utlån, men du kan lämna tillbaka fram till 01.00.